Izdevīga apaļkoku realizācija

Mežs kā ekoloģiskā vērtība nevar samazināties, tas pilda savas funkcijas neatkarīgi no tautsaimniecības rādītājiem vai būvniecības dinamikas.

Savukārt, ja iet runa par apaļkoku realizācijas cenu un investīcijas atdevi, tad norises eksporta tirgos un ekonomiskais cikliskums kļūst par galveno jautājumu mežos, kam primārais mērķis ir ekonomiski saimniecisks.

Šī iemesla dēļ ir svarīgi ne tikai veltīt laiku un zināšanas mežsaimnieciskajiem procesiem, bet arī apzināt tirgus norises vietējos un ārvalstu tirgos. Ir jāspēj prognozēt to izmaiņas un ietekmi uz koksnes produktu cenām gan īstermiņā, gan ilgtermiņā.

Ir jāsaprot, ka, lielākoties, visu nozaru izaugsme vai lejupslīde ir saistīta ar būvniecības nozari. Tā apkalpo pārējās nozares. Savukārt koksnes produkcija ir tieši pakārtota būvniecībai, kā izejmateriālu piegādātājs, tātad saprotams, ka apaļkoku cenas krasi reaģē uz šādām izmaiņām.

Pēc tabulas datiem iespējams novērot, kā cenas korelē un svārstības ir lielākas par valsts kopējo ekonomisko izaugsmi vai kritumu.

Šo iemeslu dēļ LOGSETER akcentē, cik svarīgi izvērtēt mežizstrādes plānošanu un apaļķoku realizācijas laiku noteiktos tirgos apstākļos.


Sazinies ar mums zvanot +37128380034 vai sūtot e-pastu info@logseter.lv un saņem bezmaksas konsultāciju jau šodien!

Tags: